Blog

5 tips voor het organiseren van een pokertornooi

Ben je van plan om een pokertornooi te organiseren? Lees hier wat je zeker niet mag vergeten!

– Professionele tafels

Alles begint met een comfortabele tafel. Professionele tafels hebben een capaciteit tot 10 personen, inclusief de dealer. Online vindt je een uitgebreid gamma aan tafels, maar waar moet je nu precies op letten? De kwaliteit van het onderstel, het laken, de lederen band en het al dan niet beschikken over bekerhouders is bepalend. Verder is de keuze tussen huren en kopen belangrijk. Heb je de tafel met zekerheid slechts eenmaal nodig? Kies dan voor huur. Ben je echter van plan de pokertafel vaak te gebruiken, dan wordt kopen al snel de meest interessante optie. Twijfel je tussen huur en koop, kies dan de juiste leverancier. Sommige leveranciers, waaronder JGC Rent, bieden de mogelijkheid om een tafel te huren met optie tot koop. De ideale formule om een tafel een keer uit te proberen voor je tot aankoop overgaat.  

– Iemand voor wie poker geen geheimen heeft

Poker is niet ingewikkeld, maar iemand die het spelletje goed onder de knie heeft maakt het toernooi een stuk eenvoudiger. Vooraf kan je, afhankelijk van het aantal spelers en de tijdsduur, bepalen welke pokergame het beste past bij jouw toernooi past. Zijn jullie allemaal beginnende spelers? Geen nood, dan vindt je online alle spelregels terug. Wil je het echt professioneel aanpakken? Maak dan gebruik van een computerprogramma dat het spel in goede banen leidt en scores registreert. Een compleet en eenvoudig programma is Tournament Director. Je kan een trail-versie downloaden die 30 dagen geldig blijft.  

– De juiste chips

Het aantal chips dat je nodig hebt is uiteraard afhankelijk van een het aantal deelnemers. Per 10 deelnemers heb je ongeveer 500 chips nodig. In webshops vindt je verschillende sets in alle prijsklassen. Welke kwaliteit je wilt, bepaal je uiteraard zelf. Let er wel op dat al je chips dezelfde kleur en waardering hebben. Indien dat niet het geval is kan dat namelijk voor verwarring zorgen. Ten slotte zijn een dealerbutton en de small en big blind handige tools. Gelukkig maken deze chips deel uit van zowat elke standaard pokerset.  

– Prijzen voor de winnaars

Spelen met inzet kan het spelplezier verhogen. Welke prijzen je kiest, kan je best afstemmen op de deelnemers van het toernooi. Welke prijs vinden zij de moeite om deel te nemen? Wanneer je een toernooi met bv. je sportvereniging organiseert, is uitkijken voor sponsoring een goede mogelijkheid om leuke prijzen te bemachtigen. Hou er tenslotte wel rekening mee dat spelen voor geldprijzen niet toegestaan is door de kansspelcommissie. Wil je zeker in orde zijn met de wetgeving neem dan hier een kijkje.  

– Whisky & cigars

Om een echte casinosfeer te creëren zijn whisky en sigaren onontbeerlijk. Duur hoeft dat niet noodzakelijk te zijn, vul het opnieuw in volgens je eigen budget. Cheers!