Barbecueën blijft dé zomeractiviteit bij uitstek. Met het mooie weer van de afgelopen weken hebben al veel mensen de barbecue van onder het stof gehaald. Toch kan je er maar beter voor zorgen dat je onaangename verrassingen vermijdt, door op een hygiënische manier met voedsel om te springen. Enkele basisregels volstaan al voor een vlekkeloze barbecue. Wij lijsten ze even voor u op.
- Houd alle bederfbare ingrediënten in de koelkast tot je klaar bent om ze te serveren. Barbecueën en gezellig tafelen kan heel wat tijd in beslag nemen, dus neem je voedsel beter pas uit de koelkast wanneer het echt nodig is.
- Bevroren vlees moet helemaal ontdooid zijn voor je het op de barbecue legt. Het gevaar dreigt dat enkel de buitenkant gaart en de binnenkant nog rauw is wanneer je het van het vuur haalt.
- Was steeds je handen voor je voedsel vastneemt, zo vermijd je onnodige besmettingen. Ook wanneer je rauw vlees vastneemt was je nadien beter je handen voor je het eten op tafel zet. Eveneens kan je beter niet de schaal nemen waarop het rauwe vlees heeft gelegen, om op te dienen.
- Zorg er voor dat de barbecue heet genoeg is wanneer je start met bakken. Draai nadien het vlees voldoende om, zodat beide zijden gelijkmatig garen.
- Afhankelijk van het soort vlees dat je bakt, kan je best de cuisson aanpassen. Het is aan te raden om kip, varkensvlees, worst en burgers goed te laten garen. Bij runds- of lamsvlees ligt dat minder gevoelig en kan je de cuisson naar eigen smaak bepalen.
- Zorg dat de barbecue niet overvol ligt. Leg geen rauwe stukken vlees op elkaar. Beter is het om te wachten tot het vlees gaar is om vervolgens nieuwe stukken te bakken. De barbecues van JGC Rent zijn geschikt om vlees te bakken voor gezelschappen tot 20 personen. Zo sta je zeker niet voor verassingen!
- Als je voedsel uitstalt op een buffettafel, stel die dan bij voorkeur in de schaduw op. Laat het voedsel ook niet te lang staan. Stel je voedsel toch langer dan twee uur bloot aan warme temperaturen, dan hou je de overschot beter niet bij. Desserts kan je opnieuw in de koelkast laten tot het hoofdgerecht achter de rug is.
- Tot slot is het aan te raden om veilig met de barbecue om te springen. Laat de barbecue nooit onbewaakt achter en zorg dat deze op een stabiele ondergrond staat. Let ook op met lampolie of andere brandbare olies. Gewone aanmaakblokjes moeten volstaan om het vuur aan te steken.
Mocht je bijkomende vragen hebben over barbecueën kan je ons steeds mailen via
info@jgc-rent.be.